Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ZX Spectrum + 128 - Ίσως ο πιο όμορφος Home Computer!

ZX Spectrum 128 χαραγμένος με διαμάντι...


 Όταν τον πρωτοείδα  σαν παιδί εκστασιάστηκα! Δεν ήξερα ακόμη πολλά για τους computers και δεν γνώριζα τίποτα για τεχνικά χαρακτηριστικά.  Είχα ρίξει και μια ματιά τους ανταγωνιστές Atari, Commodore και Amstrad, αλλά αυτός είχε κάτι στην όψη του που μου δημιουργούσε δέος!

Τα πλήκτρα του με την εκπληκτική γεωμετρικότητα ήταν  κατειλημμένα σχεδόν σε όλο το ύψος και το πλάτος τους από  ακατανόητες  τυπωμένες εντολές και λειτουργίες!!!

-"Σίγουρα (σκέφτηκα...)  επειδή θα κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από τους άλλους... φαίνεται μάλλον επαγγελματικός!!!" 

Αυστηρός και πάντα μετρημένος αποτέλεσε σημείο αναφοράς και ζωντανή απόδειξη ότι αριστοκράτης δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι! Ένας Sir πραγματικά με τα όλα του!!

Φορώντας με υπερηφάνεια την παραλλαγμένη στολή του ZX Spectrum + (και του εξωτικού  QL),  το ένδοξο οικόσημο του οίκου Sinclair, το εθνόσημο με τα χρώματα της ίριδας και το κατακόκκινο παράσημο των 128Κ,  σου έδινε την εντύπωση ότι κανείς δεν θα έβγαινε αλώβητος αν έκανε το λάθος να αναμετρηθεί μαζί του!

Ίσως ο πιο όμορφος Home Computer! Ένα State of Art!!

1 σχόλιο: