Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Atari ST- USB Mouse Adapter.

Το ακριβό μου logitech λειτούργησε άψογα με τον αμερικανοθρεμένο Jackintosh!!! Δυστυχώς ένα φθηνότερο  netbook mouse, ενώ άναψε αρνήθηκε να λειτουργήσει...
 Πόσοι από εσάς δεν έχετε αγανακτήσει με τα "τερτίπια" του -κατά τα άλλα πιστού- Atari mouse  όταν αυτό κουρασμένο από τα χρόνια  μουλαρώνει και αρνείται  να σας υπηρετήσει;  Και καλά αν δουλεύετε σε κάποιο ήσυχο περιβάλλον CAD. Τότε είσαστε απλά τυχεροί!!! Πείτε μου όμως τι γίνεται όταν βρίσκεστε  στο απαιτητικό περιβάλλον ενός...Arkanoid;  Εκεί και το παραμικρό λάθος κοστίζει...ζωές!!!! Ησυχάστε!!! Χάρις σε μια έξυπνη υλοποίηση όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν! Μπορείτε  τώρα άνετα να συνδέσετε το σύγχρονο οπτικό σας PC- USB mouse χρησιμοποιώντας ένα απλό αντάπτορα!  Δε χρειάζεται κανενός είδους driver και με την σύνδεση του στον Atari σας σετάρεται αυτόματα. Τα 1000 dpi υπόσχονται γρήγορη και ομαλή απόκριση σε όλες τις αναλύσεις του ST σας! Τέρμα λοιπόν τα υπερβολικά πατιναρίσματα και η έλλειψη χώρου κύλισης!


Το Atari ST USB Mouse Adapter κρύβεται διακριτικά στο κάτω μέρος του ST. Θα το βρείτε σε κόκκινο και μπλε χρώμα και τιμή γύρω στα 20 ευρώ.

Υποστηρίζει τα παραδοσιακά κλασικά πρωτόκολλα (Standard PS/2 protocol, Microsoft Intellmouse, Microsoft Intellimouse Explorer, Genius NetScroll Optical) και θα συνεργαστεί σχεδόν με ότι mouse το συνδέσετε αν και προτείνω να διαλέξετε καλύτερα κάτι που να συνοδεύεται από τον κλασικό PS/2 αντάπτορα  για καλύτερη συμβατότητα  ώστε να  είσαστε πιο σίγουροι!  Αν και η σύνδεση ενός τυπικού PS/2 mouse στον Atari  είχε επιτευχθεί και με άλλες υλοποιήσεις στο παρελθόν όπως το PeST, η συγκεκριμένη USB διάταξη έρχεται απλά να ολοκληρώσει  αυτό που έλειπε. Σήμερα το Atari ST usb mouse adapter κοστίζει περί τα 20 ευρώ!


3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον, κυρίως λόγω πολύ μικρού μεγέθους. Εγώ έχω το παρακάτω (όχι συνδεδεμένο σε Atari βέβαια!):

    http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?cPath=42&products_id=877

    LOL @ "Απαιτητικό περιβάλλον ενός...Arkanoid"!

    -Άλκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ....λογικά το προσαρμόζεις σε μια καλωδιακή επέκταση (όπως του απλού ST) και δεν έχεις πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου έχει λύσει τα χέρια το εν λόγω "μαραφέτι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή