Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Atari ST Workbench

"Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, "συγκινήσεων" και πιθανών προπηλακισμών, ξεκαθαρίζω από νωρίς ότι δεν ευνοώ το γραφικό περιβάλλον της συμπαθεστάτης Amiga, άλλα τον πάγκο εργασίας του αγαπητού μου Atari. Το παρόν post χωρίς να αποτελεί οδηγό αγοράς - εντούτοις-  διατηρεί το πνεύμα αυτό αφού θα δώσει πολλές νέες ιδέες  στον ανήσυχο ST χρήστη. Το θέμα δεν θα περιοριστεί στα τετριμμένα που θα έχετε διαβάσει σε άλλα περιοδικά, μα θα επιχειρήσει "κατάδυση" στα πιο ανομολόγητα σκοτεινά στεγανά που φέρουν οι Atari ST users ακόμα και σήμερα! Όσοι λοιπόν έχουν γνωρίσει από κοντά τέτοιους χρήστες θα κατάλαβαν ότι έχουν αναπτύξει από καιρό ένα κοινό και πολύ ιδιαίτερο κώδικα ώστε να συνεννοούνται μεταξύ τους! Αυτόν λοιπόν τον μυστικό κώδικα Da Vinci θα δοκιμάσω να κάνω κτήμα σας με αληθινό κίνδυνο της ζωής μου".

Όχι!!! ξεχάστε για λίγο αυτά!!! (λέμε τώρα και καλά...)
 Δεν υπάρχει τίποτα  φίλοι μου που να μπορεί να σας φέρει μεγαλύτερη ψυχική ανάταση από τα ψώνια για τον αγαπημένο σας home computer. Εδώ και λίγο καιρό μου καρφώθηκε η ιδέα να αγοράσω ένα έπιπλο  για να στεγάσω τον Atari ST μου. Το πρόβλημα που συνάντησα σε αυτή μου την αναζήτηση ήταν ότι οι H/Y έχουν αλλάξει  "χωροταξικά" δραματικά στην εποχή μας με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να κινδυνέψει να ματαιωθεί πριν καν αρχίσει. Τελικά ευτυχώς τα κατάφερα και ο πολυπόθητος πάγκος εργασίας βρέθηκε σε γνωστή αλυσίδα Super Market με μικρό σχετικά κόστος 39 ευρώ. Το γεγονός αυτό με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο ενώ μόλις τελικά έστησα το μηχάνημα είδα και ότι ήταν και πολύ όμορφο! Ο πάγκος εργασίας διαθέτει τέσσερα πατώματα γεγονός που μου επιτρέπει να στήσω άνετα οποιοδήποτε από τα μέλη των ST, MEGA ST, MEGA STE, TT, FALCON και φυσικά το ATW800!!! 

Ξύλο και μέταλλο σιγουρεύουν την ακεραιότητα του γηραιού πια Atari που τα κατάφερε πολύ καλά μέχρι εδώ!!!

Το δεύτερο layer που προορίζεται για τα πληκτρολόγια των σημερινών IBM συμβατών μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τον αθλητικό και εξ ανέκαθεν λυγερόκορμο ST χωρίς κίνδυνο να πέσει! Δεν γίνεται φυσικά καν λόγος για τα computers τριών όγκων όπως τα MEGA ST και TT που θα νιώσουν άνετα σαν το σπίτι τους. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από αυτούς που θα θελήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο ώστε η κατασκευή να είναι σχετικά γερή και να μπορεί να κρατήσει τα 4.5 KG ενός normal Atari. Το κενό που προορίζεται για το πολύτιμο μηχάνημα σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10CM άνοιγμα ώστε να αναπνέουν οι γρίλιες και να μην υπερθερμαίνεται!

Τα 10 Cm μπορούν να εγγυηθούν ότι οι γρίλιες θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους και η θερμοκρασία θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα. Προσοχή δώστε ώστε τα πλάγια να είναι διαπερατά και η πρόσβαση σε drive και λοιπές υποδοχές να είναι άνετη!


Φυσικά και το πίσω μέρος θα πρέπει να είναι "καθαρό" αφήνοντας ελεύθερη πρόσβαση στις θύρες! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια η μπάρα που συγκρατεί το monitor ώστε μη φύγει από λάθος πίσω!
Ο κυρίως χώρος του πάγκου μου θα υποδεχθεί το monitor. Τα δωδεκάρια του αθλητικού ST φημίζονταν από πάντα για την ελαφρότητα τους. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση οι 14""  του 1435 ζόρισαν λίγο τα πράγματα άλλα ευτυχώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν και πάλι  πολύ όμορφο. Στο δάπεδο της διάταξης επέλεξα να τοποθετήσω ένα sub, ενώ αν το λέει η καρδιά σας και δεν φοβάστε ενδεχόμενο απομαγνητισμό, μια καλή δισκετοθήκη θα ήταν τέλεια προσθήκη! Τέλος στο πιο υψηλό επίπεδο τοποθέτησα τα δύο stereo ηχεία στηριζόμενα εξωτερικά από μπάρα ασφαλείας που τα εμποδίζουν να πέσουν στο κενό. Είμαι πολύ χαρούμενος που σαν σήμερα δημιούργησα κάτι βγαλμένο κατευθείαν από το 1987 και βγάλε!!!! Οι συνήθειες μου βλέπετε δεν άλλαξαν καθόλου! Το αποτέλεσμα βγήκε όμορφο ενώ το απαλό χρώμα της κερασιάς κάνει όμορφη αντίθεση με το  γκρίζο αμερικανάκι!

Μια διαφήμιση του 1988 με έπιπλο προορισμένο για τον Atari ST!!! Σήμερα το 2011 έψαχνα ακριβώς για το ίδιο πράγμα!!!!! Πάντως άξιζε που περίμενα λίγο!!! Το δικό μου είναι πολύ  πιο όμορφο!!!!!

Τα πάντα είναι πια έτοιμα!!! Ο υπολογιστής και τα παρελκόμενα του έχουν προσεκτικά στηθεί! Σειρά έχει τώρα μια διαδικασία που κρατάει ως παράδοση ανάμεσα σε εμάς του Atari users  εδώ και πολλά χρόνια!!! Είναι ένας κώδικας που βοηθάει τους Αταρόβιους να αναγνωρίζονται μεταξύ τους. Είναι ένας άμεσος τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων κάτω από την μύτη των Apple, IBM, AMIGA, και... TULIP συμβατών. Αρχίζει η προσεκτικά επιλεκτική  διακόσμηση!!!!!! Παρακάτω έχω τον αναλυτικό οδηγό που σας εξηγεί τι ακριβώς βλέπετε. Μετά από αυτό ίσως να κινδυνέψει η ζωή μου! Κυρίες και κύριοι για πρώτη φορά τα άδυτα των άδυτων. Η καρδιά των σκληροπυρηνικών ζηλωτών της πληροφορικής, αυτών που δε λυγίσανε ποτέ, των απέθαντων.... νεκρών hackers, μόνο για τα μάτια σας!!!!


O Πάγκος του Βιτρούβιου.

O Πάγκος του Βιτρούβιου ή αλλιώς πάγκος των Αναλογιών. Ο συμβολισμός είναι εμφανής μόνο για τους "μυημένους"

Παρακάτω αναλύονται οι συμβολισμοί!
1)Μήλο. Το μήλο συμβολίζει τη συγγένεια μας με την καινοτόμο πλευρά του computing!

1)Μήλο. Σύμβολο αφθονίας για πολλούς λαούς! Στην Αμερική αν θέλουν να πουν  Νέα Υόρκη λένε "The big Apple"!!! Στον κόσμο της πληροφορικής το Μήλο σημαίνει το διαφορετικό. Πολλά χρόνια έχουν περάσει μα η αίγλη της Apple δεν έχει μειωθεί στο παραμικρό! Μετά από τα δεκάδες πετυχημένα μοντέλα με πιο γνωστά σήμερα τη σειρά Mac, η εταιρία συνεχίζει σήμερα να παρουσιάζει ιδέες και να καινοτομεί! Ο Atari ST φτιάχτηκε με χαρακτηριστικά πολύ κοντινά στους Mac και ως συνέπεια δεν τους είδε ποτέ ως ξένους! Αν και υπήρξαν αρχικά μεταξύ τους αντίπαλοι (με δικαστήρια και πολές επιθετικές διαφημίσεις), ο "Jackintosh" τελικά, πέρασε στην συνείδηση πολλών users ως ένα  πολύ μακρινό συγγενικό μέλος της ίδιας οικογένειας που διέθεται όμως, μια πιο "ολοκληρωμένη" γκάμα εφαρμογών, αφού δεν εστίαζε μόνο στην "άχρωμη" χρήση προγραμμάτων γραφείου, αλλά έγινε και ένας απο τους πιο αγαπημένους και διασκεδαστικούς  H/Y για το σπίτι δείχνοντας ίσως το δρόμο προς το πως θα έπρεπε να είναι απο την αρχή ένας Mac. Αν προσπαθήσουμε σήμερα χωρίς την Atari  να φανταστούμε τον Tramiel να χειρίζεται κάποιο κομπιούτερ τότε μάλλον μας έρχεται στο μυαλό κάποιο Apple!  Συνεπώς....μήλο αδέρφια!!!!

2)Stereo. Διαθήκη με τον πρόεδρο! Δεν το πιστεύω!!! Θα ορκιζόμουν ότι άκουσα ένα ηχητικό διαχωρισμό!!!!!

2)Stereo!!! Θεέ μου χρόνια περιμέναμε να συμβεί αυτό!!! Χρόνια αφρίζαμε από το κακό μας ακούγοντας το stereo κρυστάλλινο ήχο του αντιπάλου δέους (βλέπε Amiga) να μας τρυπάει τα τύμπανα! Τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα για εκδίκηση! Όλοι οι STE users τα έχουν κρεμασμένα ψηλά σαν εικονοστάσια!!!! Καθημερινά τα κοιτάζουν και σηκώνοντας τα χέρια σε στάση προσευχής  προς τον ουρανό ευχαριστούνε τον πρόεδρο για την μεγαλοψυχία του! Γεμάτοι δέος οι Atari users παρατηρούν τα left και right καλώδια ήχου να χάνονται μακριά στον ορίζοντα καταλήγοντας σε κάποιο ενισχυτή!!! Δόξασι ο θεός!!! Ο ήχος είναι η εκπλήρωση της διαθήκης του Tramiel προς τον εκλεκτό λαό του,  τους Atari users. Μια  δικαίωση για όλους όσους επι χρόνια τον ακολουθούσαν πιστά! Αλληλούια!  Ευλογημένο να είναι!

3)Πρόεδρος. Όχι απλά ένας αλλά ολόκληρη οικογένεια! Όταν βλέπω αυτά τα γλυκά προσωπάκια νοιώθω ότι αγαπώ ξαφνικά όλο τον κόσμο!

3)Πρόεδρος!!! Αγνή και άδολη προσωπολατρία!!! Σε μια εποχή που οι χαρισματικοί ηγέτες πέρασαν διακριτικά στο παρασκήνιο, προσωπικότητες όπως ο Jack tramiel φαντάζουν σπάνιο δώρο! Το αντίπαλο δέος (βλέπε κουκλίτσα) δεν ξέρει τι να αντιπαρατάξει!!!! Να βάλουν το διοικητικό συμβούλιο;;; Να βάλουν τους μετόχους;;; Να βάλουν τον Atarοβιο τον Miner;;; Κάθε απόπειρα είναι κόλαφος!!! Εμείς από την άλλη δεν έχουμε ένα, άλλα ολόκληρη οικογένεια!!!! Ο Tramiel είναι η αρχαία πηγή της έμπνευσης μας και το μυστικό της δύναμης μας. Ο πρόεδρος τοποθετείται πάντα ψηλά με πρόσωπο στραμμένο προς την Ανατολή!! 

4) Milko. Τα πρώτα δευτερόλεπτα της διαφήμισης  με τον ST συνδεδεμένο σε stereo ενισχυτή!!! Το μήνυμα του milko σε γενικές γραμμές  είναι, ότι 26 χρόνια μετά, πάλι μόνο με εμάς ασχολούνται!!!

4)Milko! Το επίσημο ποτό των Greek Atari ST users!!! Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι φίλοι Amigoβιοι που άρον-άρον σπεύσανε να αλλάξουν ποτό κορακιάζοντας καλοκαιριάτικα! Το milko συμβολίζει για εμάς την ανέλπιστη επιστροφή στο προσκήνιο  και το πίνουμε πάντα στην υγεία των χαμένων του πολέμου των 16bit! Αταρόβιοι, ψηλά το κεφάλι!!


Και μια ακόμα Δευτέρα παίρνει πάλι σειρά
Στην ουρά κι όλα εκείνα που σου δίνουν φτερά
Ή σε κάνουν να νιώθεις έξω από τα νερά
Στη σειρά κι όλοι εκείνοι που σε ξέρουν καλά
Κι όλοι αυτοί που συνήθως θα σου φέρουν μπελά


5) Καφές της παρηγοριάς! Άστα βράστα!(Πούλησα στη μαύρη το πόστερ του Κυράστα!!) Πένθος!

5)Καφές. Συμβολίζει το πένθος μας που ο πολιτισμός έχασε αυτή τη μεγάλη εταιρία! Παλιά συναντιόμασταν για επαγγελματικό computing (άντε και για ένα Kick Off) μα τώρα για παξιμαδάκι και καφέ! Σκέτο μνημόσυνο!

6) Ιστορία. Η εμμονή προς την κατάκτηση αυτού που θεωρείται αδύνατο!

6)ιστορία. Τα old school demos και λογότυπα όπως αυτά των UNION και των TCB έχουν γράψει πολύ βαθιά στο DNA (Και στο DMA μας) μας! Το "The cuddly Demos" μας έκοψε την ανάσα με την εκτεταμένη χρήση μιας νέας τεχνικής του sync-scrolling! Συμβολίζει για εμάς την κατάκτηση του αδύνατου! Ο ST έφτασε να γίνει ο Spectrum του σήμερα και οι προγραμματιστές ξεζούμισαν μέχρι και την τελευταία βίδα του! 

7)Παλέτα! Σαν το σήμα κινδύνου από το σπαθί της θαντέρα!!!! Σύμβολο ενότητας!!! Αν δούμε ολόκληρη την παλέτα του ST μας ταυτόχρονα, τότε τρέχουμε αμέσως όλοι για βοήθεια!

7) Παλέτα!!!! Για χρόνια η παλέτα των 512 χρωμάτων μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας! Το Spectrum 512 έφερε την επανάσταση αφού κατόρθωσε να παρακάμψει τον hardware περιορισμό των 16 χρωμάτων ταυτόχρονα στην οθόνη εγκαινιάζοντας την γέννηση του Atariκου HAM mode! Η παλέτα αποτελεί σύμβολο αφθονίας για τους Αταρικούς και αποτελεί κοινό συνεκτικό κρίκο! Όλοι την ξέρουν και όλοι την έχουν δει ξανά και ξανά να σκρολάρει στα backgrounds των demos!!! Είναι για εμάς κάτι σαν το μάτι της Θαντέρα!!! Τώρα φυσικά με τα 4096 χρώματα του STE δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε!!! Vernilac κατάσταση δηλαδή!!!

8)Οχιά διμούτσουνη. Σύμβολο τύχης και μακροζωίας! (Αχρείαστο να 'ναι!!)

8)Οχιά διμούτσουνη! Το φιδάκι της φωτογραφίας λέγεται "Γιακουμής" και το τάιζε κρυφά ο πρόεδρος για τις ανάγκες της επιθετικής διαφήμισης του! Φιγουράρισε στις οθόνες των νεοεμφανιζόμενων STE και πολλοί από εμάς θελήσαμε να το κρατήσουμε! Το Φίδι φέρνει καλοτυχία εκτός αν το πατήσεις κατά λάθος! Για τους τύπους απλά αναφέρω ότι είναι σε spectrum 512 φορματ.


9)Ποια Amiga. Υπέροχα χρώματα που ξεπερνούσαν τις χρωματικές δυνατότητες μιας απλής VGA! Συμβολίζει τη νίκη του ανθρώπινου μυαλού προς την Hardware αδυναμία.

9)Ποιά Amiga! Με την εμφάνιση του Spectrum 512 που μπορούσε να απεικονίσει 512 χρώματα ταυτόχρονα στην οθόνη, έγινε πραγματικότητα η προβολή Amiga HΑΜ pics στον Atari με κάποιες απώλειες! Σύντομα καινούρια προγράμματα όπως το Quantum paint έδιναν την δυνατότητα για 4096 χρώματα στον απλό ST!!!! Οι γνωστές φωτογραφίες της Amiga με τα κουταλο-πίρουνα, τα   μπουκάλια κρασιού, τα ζαρζαβατικά και τα όμορφα κορίτσια, απλά έπαψαν να είναι πια για εμάς ταμπου!

10) Μadonna! Σύμβολο δύναμης και σεξαπίλ για τους φίλους του Atari!


10) Madonna! Η Madonna είναι φτιαγμένη σε 16χρώματα άλλα δε βαριέσαι...τη δίνω δώρο! Όλοι έψαχναν για το κασετόφωνο (που νόμιζαν ότι ήταν κριμένο πίσω από τον 1040 ST) όταν άκουσαν πεντακάθαρα την κυρία Τσικόνε να τραγουδάει το Papa Don't Preach, μέσα απο το ηχείο του monitor! Η τεράστια μνήμη και η δύναμη του Atari έκαναν αυτό το θαύμα πραγματικότητα! Η Madonna επίσης, ήταν απο τους πολλούς καλλιτέχνες που είχαν χρησιμοποιήσει για τις μουσικές ανάγκες τους τον Atari! Σύμβολο δύναμης για εμάς! Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο εμείς τελειώσαμε ενώ αυτή ζει και βασιλεύει!!Κάτι  μάλλον πήγε τρομερά λάθος.... 

11) Thalion! Σύμβολο ελπίδας για το αύριο!

11)Thalion. Απλά η κορυφαία εταιρία κατασκευής games στον Atari! Αν και δεν έβγαλε τα πιο πετυχημένα εμπορικά παιχνίδια, παρόλα αυτά έκανε τα αδύνατα δυνατά υλοποιώντας τα πιο απίστευτα πράγματα και αυτό δεν ήταν τυχαίο! Πολλά γνωστά ονόματα της Demo σκηνής ήταν στην δούλεψη της και μετέτρεψαν τον ST σε Amiga! Σύμβολο ελπίδας ότι θα δούμε κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον! Μπαααα...τζίφος! Πήραμε 386 με VGA! 


12)Atari 1435. Σύμβολο εύρεσης της χαμένης μας μαγκιάς!!!!

12)Atari 1435. Μπορεί τα καταπληκτικά (αλα Mac) 12" monitors της Atari με τα υπέροχα χρώματα, την εκπληκτική διαύγεια και τις αντιθαμπωτικές επεξεργασίες να θύμιζαν κάτι από την αίγλη των Apple (ήταν και αυτά  πολύ μικρά) άλλα τα 14"ρια της Commodore μας "έσπαγαν τον τσαμπουκά".  Με αυτό το 14" λοιπόν τα over scan modes απέκτησαν πια μια άλλη αίγλη και τα καλώδια των Atari joysticks επιτέλους εξάντλησαν το μήκος τους αφού τα σκαμπό μας πήγαν τουλάχιστον 30 εκατοστά πιο πίσω! Αλληλούια αδερφοί! 

13)Atari SF-314. Σύμβολο ταχύτητας, κύρους και MS-DOS συμβατότητας!

13)SF-314. Disk Drive διπλής όψης!!!! Σύμβολο ταχύτητας αφού ήταν ταχύτερα του ανταγωνισμού εκμεταλλευόμενα και το Atari DMA! Σύμβολο επίσης κύρους και MS-DOS συμβατότητας! Με αυτά τα μαραφέτια διαβάζαμε κατευθείαν  δισκέτες από το PC της σχολής , κάνοντας τους Amigoβιους να τρίβουν τα μάτια τους! Ειλικρινά αξέχαστο! Μα καλά...γιατί δεν βγάζουν στις μέρες μας Disk drives με λοξές γρίλιες;;;

14) Τέλειο σλόγκαν.  Ψυχροπολεμικό σύμβολο κατάλοιπο μιας περασμένης εποχής! Όλοι έχουμε από ένα! (καλά - καλά απο 12-13!!!).
 
14)Τέλειο σλόγκαν! Τα λόγια είναι περιττά!! Έχουν γίνει πολλά ανάμεσα στις δυο κοινότητες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια! Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και το αίμα νερό δε γίνεται! Παρόλα αυτά, δεχόμαστε να τους συγχωρήσουμε αν μας υπογράψουν πρώτα μια δήλωση του νόμου 105 που θα παραδέχονται τις γραφικάρες και τον ήχο μας!!!  Άντε μας ρίξατε πάλι!! 

15)Πελάτες μου. Αφού είδαμε και αποείδαμε βάλαμε αυτό! Σε περίπτωση που δε μας βρείτε πατήστε το κουμπί!


15)Πελάτες μου. Το γνωστό κουδούνι των ξενοδοχείων! Έχει έντονο συμβολισμό αφού βρίσκεται εκεί για την εξυπηρέτηση όλων αυτών που τόλμησαν να αναμετρηθούν με τα workstations του Tramiel!  Τι laser printer, τι CD-ROMs!! Πολλές ήταν οι καινοτομίες των atari και πολλοί ήταν αυτοί που σαν βρεγμένες γάτες ήρθαν και πάτησαν το κουμπί.

16) GEM. Η εικόνα των υπολογιστών του μέλλοντος!

16)GEM. Πετράδι ή αλλιώς μια εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις! Ακόμα και ο πιο άσχετος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα Atari ST! Το mouse είναι το σύμβολο της ισχύος μιας νέας εποχής που έρχεται! Κάποτε όλα τα computers θα δείχνουν έτσι!

17) Yeesss!!! Υπάρχει ζωή και μέσα στα χαλάσματα!

17)Yeesss! Εντάξει το καταλαβαίνω βρε παιδιά....άλλα να.....αυτοί μας πείραξαν πρώτοι!!!! Μας ενοχλούν συνέχεια!!! Τα περιοδικά της κοινότητας μας  είναι πάντα εδώ ώστε να μας θυμίζουν ότι υπάρχει ζωή και μέσα στα χαλάσματα!


18) The Amiga Killer! To Tank STE έτοιμο για μάχη!!!



18)The Amiga Killer! Ο Γνωστός ST+(plus) ή Super ST με τα χιλιάδες χρώματα και τον super stereo ήχο! Οι φήμες βέβαια τον ήθελαν πολύ πιο δυνατό άλλα τελικά η εμφάνιση του ελαφρώς απογοήτευσε! Δυστυχώς o STE πέθανε πριν προλάβει να δείξει τα δόντια του άλλα θα ζει για πάντα όσο υπάρχουμε εμείς! Καθαρά πολεμικό σύμβολο γεννημένο σε μια ψυχροπολεμική εποχή! Εϊναι για εμάς ο Λάμαχος και η παρηγοριά μας!  Τον περιμέναμε πολύ καιρό και δεν θα τον πουλήσουμε    ποτέ!!!

19) transputer. Το Υπέρ-chip! Κτηνώδης δύναμη και ευελιξία!


19) Transputer. Αν του έβγαινε η κίνηση του Jack σήμερα θα μιλάγαμε για άλλα πράγματα! Δυστυχώς μονάχα μερικά τσιπς και 2-3 αφίσες μας θυμίζουν τις εποχές που ζήσαμε! Για λίγες στιγμές ζήσαμε το άπιαστο όνειρο αφού για λίγους μήνες ολόκληρος ο κόσμος υποκλίθηκε στο άστρο μας! Φταίμε εμείς που πιστέψαμε;


Ο πάγκος μου ζωντανά σε δράση!
Επίλογος.
Η ώρα πέρασε πάλι με την πολυλογία μου και δεν σας είπα τίποτα για το πράσινο calculator που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του. Το ισπανικό Milan το αγόρασα να μου θυμίζει τα περιβόητα γερμανικά Milan TOS clones που κάποτε προκαλούσαν το δέος! Πήρατε πιστεύω μια καλή δόση Αταρικής τρέλας! Πληροφορίες για πωρωμένους Αταρόβιους που φοράνε μόνο ρούχα Versace ελέγχονται ως αληθινές αφού η γνωστή μέδουσα σημαίνει για εμάς Medusa TOS clones. Τέλος καλό όλα καλά. Εγώ πάω  τώρα να χαρώ το έπιπλο μου και θυμηθείτε....τσιμουδιά σε κανένα για αυτά που σας αποκάλυψα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου