Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η θεωρεία της στοίβας LIFO.


Ένα μέρος (δυστυχώς το μικρότερο) της συλλογής μου σε παράταξη στοίβας! Τον παλιό καιρό τα καταστήματα της οδού Στουρνάρα κάπως έτσι έμοιαζαν!!!
Χμμμ...είναι αναπόφευκτο φαίνεται  -αν ασχολείσαι με τομείς όπως η πληροφορική- να την βλέπεις συνεχώς μπροστά σου!  Κάθε νέο δεδομένο που προστίθεται επάνω σε μια τέτοια  στοίβα καταλαμβάνει ανώτερη θέση,  ώστε αυτονόητα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι  αυτό που μπαίνει τελευταίο θα βγει πρώτο! (Last in, first out).  Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους θεματοφύλακες αυτής της νομοτέλειας τους αγαπημένους μας Home computers! Σήμερα τα σπίτια των βετεράνων εραστών του  computing θυμίζουν   κατάστημα της οδού Στουρνάρα  σε ώρα αιχμής  τη στιγμή που  παρελήφθησαν οι υπολογιστές της ημέρας! Πολλά από αυτά τα μαγικά κουτάκια έγραφαν  ήδη τα στοιχεία του νέου τους τυχερού  ιδιοκτήτη κάνοντας τους περαστικούς να  ζηλεύουν.

Οι Boxed υπολογιστές είναι ένας μικρός πονοκέφαλος για τον συλλέκτη αφού καθιστά σχετικά δύσκολη τη χρήση αλλά και  τη φύλαξη τους εξαιτίας της ελλείψεως χώρου!  Από την άλλη όμως πλευρά δίνει πολύτιμα στοιχεία στον αρχαιολόγο της πληροφορικής  εξαιτίας της τεκμηρίωσης που τους συνοδεύουν αποκαλύπτοντας αληθινούς θησαυρούς σε αυτόν που πραγματικά διψάει. Αρκετά όμως για σήμερα!  Ώχχχ......άντε τώρα να βγάλω τον ZX-Spectrum plus εκεί που βρίσκεται.....

5 σχόλια:

  1. Να τα βαρεθώ; Αχ!!! Η καρδιά μου!!! (Ντουπ!!) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο κουτί που έχω κρατήσει είναι από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που σπανίως χρησιμοποιώ και έτσι τον έχω σχεδόν πάντα πακεταρισμένο. Βρίσκω την LIFO άδικη...προτιμώ την FIFO :)
    To ότι έχεις τόσα κουτιά σημαίνει προφανώς ότι δεν χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα μηχανήματα και άρα δεν τα χρειάζεσαι! Γιατί δεν τα δίνεις σε κάποια άλλα παιδάκια για να παίξουν κ'αυτά??? χιχιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, άρα η γυναίκα σου θα πάρει την προικούλα σου? Δηλαδή τα Αταρια θα περάσουν στην κυριότητα της??? χμ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα υπάρξει προγαμιαίο συμβόλαιο!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή