Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Atari Game Token Medal Coin.

Βλέποντας την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας (καθώς και τα χάλια της νεοελληνικής κοινωνίας μας),  παρακολουθώ να ανακυκλώνονται οι φήμες περί αλλαγής νομίσματος και έξοδο της χώρας από το ευρώ. Οι καταστάσεις τραγικές και οι "παραστάσεις" πρωτόγνωρες αλλά προσπαθώ να δω σε  τούτη την καταστροφή μια  ευκαιρία βάζοντας το μυαλό μου να δουλεύει υπερωρίες!  Χμμμ...ωραία τα λέω,  αλλά τι το καλό  θα μπορούσε να προκύψει  επάνω σε μια τέτοια καμένη γη;  Η αλήθεια είναι,  ότι κάτι τέτοιες στιγμές που η απόλυτη φτώχεια βρίσκεται προ των πυλών για το σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού,  τα πράγματα γίνονται  μάλλον επικίνδυνα!  Το μυαλό μου ξεφεύγει ασυναίσθητα πιάνοντας τον εαυτό μου να σκέφτεται με ένα ανόητο παιδικό τρόπο:
-" Ουφ! Ευτυχώς που πρόλαβα να αποκτήσω κάποια "ικανή" συλλογή πριν την εποχή των ισχνών αγελάδων! Όπως πάμε από ένα διάστημα και ύστερα ακόμα και ένας Boxed ZX-Spectrum θα είναι πια όνειρο!"  


Η χώρα μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μη ξαναγυρίσει σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης με αυτό το νόμισμα! Τώρα που το σκέφτομαι....φοβάμαι μη ζηλέψουν και τίποτα άλλοι και μας πάρουν την ιδέα! Ωχ! Λες;Και είναι φυσικό αυτό, αφού  οι συλλογές και οι λοιπές "εκλεπτυσμένες εκκεντρικότητες" δεν ανήκουν σε λαούς που  αγωνίζονται για την επιβίωση τους αλλά σε αυτούς που έχουν λύσει πρώτα όλα τα άλλα τους προβλήματα.  Καταλαβαίνω σύντομα ότι με βασικούς μισθούς της τάξεως των 500 ευρώ (όπως μάλλον πάνε τα πράγματα) η απόκτηση σήμερα ενός Vintage home computer θα έχει το ίδιο χρηματικό ισοδύναμο (για να μη πούμε χειρότερα) της εποχής που πρωτοεμφανίστηκε. Αθάνατες όμορφες εποχές που για να αποκτήσεις μια φουλ Amiga ή ένα Falcon (όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι) θα έπρεπε να δαπανήσεις ίσως πάνω από μισό εκατομμύριο!!!

Αυτά βέβαια είναι μόνο μια θεωρία -από τις πολλές που θα ακούσετε- και κανείς δεν γνωρίζει τελικά τι θα συμβεί. Εγώ φυσικά,  εδώ και καιρό, είμαι ίσως από τους λίγους ανθρώπους στην χώρα μας που έχω εκφράσει ξεκάθαρα τις θέσεις μου για το θέμα του νομίσματος! Αναφορικά με τα ζητούμενα, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ  θα χρειαστούμε ένα σκληρό νόμισμα με  κύρος, παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και καθολική αποδοχή! Το φέρνω καιρό τώρα στο μυαλό μου και είμαι περήφανος που κανένας κρατικοδίαιτος οικονομολόγος δε το σκέφτηκε! Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν!!! Η Χώρα μας θα ξανά γίνει πάλι ισχυρή ενώ θα περάσει μόνιμα στην Αταρική σφαίρα επιρροής, δίνοντας πίσω το χαμένο χαμόγελο αυτών που κράτησαν το ιερό λάβαρο της εταιρίας ψηλά όλα αυτά τα χρόνια και με προσωπικό κόστος! Σας παρουσιάζω τη δική μου πρόταση για αλλαγή νομίσματος της χώρας μας!


Καλοδιατηρημένο φτιαγμένο από κάποιο ελαφρύ κράμα πιθανότατα αλουμίνιο. Οι μάρκες από τα coin ups arcades είναι  συλλεκτικές και σας συμβουλεύω να τις "χτυπήσετε" όπου τις βρείτε. .

Το νόμισμα που βλέπετε προέρχεται λογικά από τη δεκαετία του 1980 και είναι μια "μάρκα" προορισμένη μάλλον για τα Arcades της ATARI. Αλήθεια, δε ξέρω αν κάποιος από εσάς πρόλαβε κάποτε Coin-ups με μάρκες, αλλά εγώ ουδέποτε! Πάντα τα κερματοβόρα μηχανήματα -όπου πήγαινα- δέχονταν δραχμές!  Δεν γνωρίζω το ακριβές αντίτιμο του σε  αμερικανικά δολάρια αλλά πιθανόν να ήταν στα 0,25 cents. Ενδεχομένως αν κάποιος  "ξέμενε"  από λεφτά και ανακάλυπτε στις τσέπες του καμιά τέτοια ξεχασμένη, να μπορούσε να την μετατρέψει ξανά σε χρήμα μετά από εύλογο χρονικό διάστημα. Οι Μάρκες των Coin-ups φτιαχνόντουσαν από διάφορα υλικά και η συγκεκριμένη αν κρίνω σωστά από το ελαφρύ της βάρος,  πρέπει να είναι αλουμίνιο! Atari arcades tokens λοιπόν ως μια retro ανάμνηση των μέσων της δεκαετίας του 80 που δεν υπάρχει πια. Ένα μοναδικό item  που πρέπει να έχει ο κάθε Atari οπαδός και συλλέκτης! 


2 σχόλια:

  1. Τουρι εκπλήσσομαι... Δεν γνώριζα καν την ύπαρξη των συγκεκριμμένων μαρκών. Μια ζωή επένδυα όπως και εσύ δραχμές στα coin ops (α ρε double dragon). Πολυ καλή παρουσίαση. Συνέχισε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή